Ako sa varí ryža

Najprv sa musíme rozhodnúť, koľko ryže chceme uvariť – jedna šálka (asi 250 ml) suchej ryže je veľká porcia pre 2 osoby.

Ryžu v prvom rade musíme poriadne opláchnuť – vložíme ju do sita, cez ktoré neprepadne a preplachujeme nie pod tečúcou vodou, ale ponáraním do vody. Sito opakovane ponárame do vody a vodu aspoň taz vymeníme- Vidíme, ako sa z ryže vyplachuje škrob.

Následne umytú a poriadne odkvapkanú ryžu pražíme na rozpálenom oleji možno minútu – dve.

Ryžu potom zalejeme vodou – zvyčajne dvojnásobok vody podľa objemu. Dobre posolíme – veľa, ak máme radi slané.

Varíme pod pokrievkou na malom plameni – po 15 minútach pozrieme, ako na tom je.

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *